10:00

Eskilstuna City FK

Referat: BK Sport - Eskilstuna City FK

Torsdag morgon ledigt från skolan och parallella matcher mot City i strålande solsken som lyser på gräset i burarna på Ekängens IP. Bättre än så kan det inte bli! Samling 09.15 alla 18 spelare är där och man pustar ut. Lagen till respektive match meddelas och laget delas mitt itu och går till varsin plan i burarna.

Här kommer en matchrapport från matchen där Vincent, Adam A, Albin, Figge, Gabriel, Alvin, Emil och Tore deltog.

Efter ett sent avbräck på grund av sjukdom så var vi endast 8 spelare som kom till matchstart. Uppvärmningen var lite sisådär och laddningen såg inte ut att vara på topp på alla fötter. Man fick lite känslan av att matchen var förlorad på förhand. Vid samlingen innan matchstart så pratade vi om vikten att kämpa för laget, inte gnälla och att vara nära våra motståndare och göra det svårt för dem.

Matchen började och City tog tag i taktpinnen direkt och vi fick mestadels försvara oss på vår planhalva. De skapade inga direkta heta chanser men trillade bollen fint inom laget. Inte många minuter hade gått innan man hörde att en del av killarna ville byta men budskapet var att det var bara att bita ihop och kämpa?. Rätt som det är får vi vår chans och rinner igenom och sätter 1-0. Killarna växer och känner att det här funkar ju faktiskt och av bara farten så sätter vi 2-0 på en frispark och så 3-0 på straff innan första halvtidsvilan.

I halvlek är det helt annat ljud i källan och grabbarna säger att det här går ju faktiskt bra. Vi kommer överens om att gå ut och fortsätta på samma sätt det vill säga tätt på motståndaren och att hjälpas åt inom laget. City sätter ganska omgående 3-1 i början på andra halvlek men vi står pall för pressen och gör både 4-1 och 5-1 innan halvtidsvila nummer två.

Killarna som fått spela nästan nonstop under 40 minuter då vi endast hade 1 avbytare fyller på vätskedepåerna i halvtid och vi pratar om att vi inte ska släppa det här utan kämpa ända in i kaklet. City gör 5-2 i början av halvleken och lite senare 5-3 och fortsätter att trycka på men skapar inte jättemånga heta lägen efter det. När de gör det så är det väldigt kompakt med folk i vårt straffområde som täcker skott och de som går igenom räddar Vincent allt som oftast. Vi sätter 6-3 på en kontring och får lite andrum. Med 5 minuter kvar får de lite hjälp och 6-.4 sitter i nätet bakom Vincent. Det blir sen en konstant Citypress och de sätter också 6-5 i nätmaskorna. Det är då inte många minuter kvar och vi reder ut stormen och vinner matchen!

En stor eloge till er idag grabbar för en heroiskt lag och kämpainsats där ni visar att vilja kan försätta berg. Det vi kommer ihåg från idag är Vincents fantastiska målvaktsspel med mängder av fina räddningar, Albins fläckfria följsamma försvarsspel som gör att motståndarna har mardrömmar i natt, Adam A:s robusta kämpatakter och längsta tån på många bollar som fick bort bollen från vårt straffområde, Alvins härliga kämpatag och följsamma spel i försvarsspelet precis sådär ska det se ut, Figges kämpatakter och mål i allehanda burar, Emils sätt att ge och ta stryk utan att gnälla och mängder av fina passningar som resulterade i mål, Gabriels härliga sätt att gå in i närkamperna och i stort sett vinna varenda en fortsätt så då blir det riktigt bra, Tores härliga löpningar som får blixten att se ut att stå stilla och som också resulterade i några fina mål.

Tack till City för en jämn och het match, tack till publiken som var där och stöttade oss i solskenet och stort tack till er killar som stod för showen idag och fick en på sidan att få gåshud över hela kroppen utav ert sätt att kämpa för varandra.